ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија12/06/2019

МОГУЋА ВИЈЕТНАМСКА УЛАГАЊА У БИЈЕЉИНУ

 

БИЈЕЉИНА, 12. ЈУНА /СРНА/ - Градоначелник Бијељине Мићо Мићић данас је са вијетнамским бизнисменом Маи Ву Мином разговарао о могућностима сарадње и улагања у овај град.

 

Ву Мин, који је предсједник вијетнамске корпорације "Сапа тале груп", током посјете разговарао је у Бањалуци и са предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком и, како је истакао, већ је идентификовао одређене пројекте у које би желио да инвестира.

"Бићу срећан да са својим партнерима инвестирам у Републику Српску и цијелу БиХ, а досадашњи разговори на највишим нивоима дају наду у сигурност инвестиције", рекао је Ву Мин новинарима у Бијељини и захвалио Мићићу за срдачан пријем.

Према његовим ријечима, током боравка у Републици Српској пробао је ракију од дуње и радо би све произведене количине откупио и извезао у Вијетнам и Азију.

Говорећи о евентуалним инвестицијама, Ву Мин сматра да у Републици Српској и БиХ влада добра пословна клима за инвестирање, те да је заинтересован за инвестирање у ауто-путеве, фабрике, као и геотермалну енергију.

"Ово је моја прва посјета током које сагледавам могућности које пружа Република Српска и БиХ. Сматрам да је БиХ, али и цијели Балкан, ново тржиште за Азију, а моја компанија се бави финансирањем великих пројеката. Веома ми је битно да је власт у Републици Српској отворена за сарадњу и надам се да ћемо у наредном периоду конкретно сарађивати", рекао је Ву Мин након састанка са Мићићем.

Мићић је изразио задовољство што је један од богатијих људи из Вијетнама заинтересован за инвестирање у Бијељину, Републику Српску и БиХ.

"Ријеч је о значајном инвеститору који је познат у свијету, а посебно нас радује чињеница што је изразио интересовање за потенцијале којима располаже наш град", навео је Мићић.

Он је рекао да је госту из Вијетнама представљени пољопривредни потнецијали, као и туристички, укључујући и Бању Дворови и геотермалнр изворр којима располаже, те могућности у дрвној индустрији.

"Представили смо и пословне зоне којима располажемо", рекао је Мићић и додао да би инвестирање вијетнамског бизнисмена допринијело отварању нових радних мјеста, што је и основни циљ бијељинске Градске управе.