ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана12/06/2019

УСВАЈАЊЕ ЗАКОНА О ПОДСTИЦАЈИМА ЗНАЧАЈНО ЗА РАДНИКЕ

 

БАЊАЛУКА, 12. ЈУНА /СРНА/ - Посланик Социјалистичке партије у Народној скупштини Републике Српске Максим Скоко сматра да ће усвајање Приједлога закона о подстицајима у привреди бити значајно за раднике, јер је предуслов за повећање плата.

 

"Закон није системски, али ће сигурно бити добар за раднике, али и послодавце јер ће радници, повећањем плате, бити додатно мотивисани", рекао је Скоко у Народној скупштини током расправе о овом закону.

Шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Миладин Станић навео је да су Српској потребни реформски закони, а не, како каже, лоши као што је понуђени, јер њиме не могу бити ријешени проблеми у привреди.

"Потребно је смањити порезе и доприносе што би утицало на повећање плата, а не усвајати законе од којих нећемо имати ефекта. Неопходни су закони којима ће бити спријечен одлазак људи са ових простора и чији ефекти би били да минимална плата буде 800 КМ", рекао је Станић.

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић истакао је у завршној ријечи да повећањам плата може бити обезбијеђен останак радника, али и повећана конурентост у привреди, што јесте циљ овог законског рјешења.

Народна скупштина Републике Српске размотрила је о Приједлог закона о подстицајима у привреди - по хитном поступку, чији је циљ обезбјеђивање услова за спровођење свеобухватне реформе пословног окружења, те стварање повољнијих услова за повећање плата запослених у реалном сектору. /наставиће се/бон/бој/вј