ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија12/06/2019

У ОПШТИНУ СРЕБРЕНИЦА УЛОЖЕНО ВИШЕ ОД МИЛИОН КМ

 

БАЊАЛУКА, 12. ЈУНА /СРНА/ - Влада Републике Српске уложила је у протеклих осам година у општину Сребреница више од 1.100.000 КМ, преко Министарства за избјеглице и расељена лица, односно садашњег Републичког секретаријата за расељена лица и миграције.

 

Директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Драган Штрбац на данашњем састанку са начелником општине Сребреница Младеном Грујичићем рекао је да ће у наредном периоду бити настављена обнова и изградња стамбених јединица, као и инфраструктуре, те подршка пројектима одрживог повратка.

На састанку у Бањалуци саговорници су разговарали о пројектима који су до сада реализовани на подручју Сребренице, те о могућностима реализације приоритетних послова који ће бити веома значајни за све становнике ове општине, саопштено је из Републичког секретаријата за расељена лица и миграције.

Грујичић је упознао Штрбца о стању и потребама расељених лица и повратника у Сребреницу, те о приоритетним активностима које ће општина реализовати у наредном периоду, а намијењене су пружању подршке овим категоријама становништва.

Он је истакао и веома добру сарадњу општине Сребреница са Републичким секретаријатом за расељена лица и миграције, која траје већ годинама.

Секретаријат је ове године општини Сребреница, као носиоцу права располагања, вратио 19 непотраживаних станова, чији корисници тренутно имају привремена рјешења за кориштење, а у току је поступак њиховог трајног стамбеног збрињавања.

Станови су враћени на основу Закона о државним становима на којима не постоји станарско право, наведено је у саопштењу.