ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/06/2019

ПОЛА ВИЈЕКА ПРИЈЕДОРСКОГ РАДИЈА

 

ПРИЈЕДОР, 12. ЈУНА /СРНА/ - Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић честитао је данас 50. рођендан Радио Приједору - једној од најстарјих локалних радио-станица у БиХ.

 

"Свих ових деценија ваша медијска кућа се развијала, пласирајући информације и пратећи привредни, друштвени, културни и спортски живот града. Пратећи стандарде новинарске професије стасавали се заједно са нашим градом. Вјерујем да ћете у будућности настојати да задржите континуитет правовременог и објективног информисања, као и повјерење грађана које сте годинама градили", поручио је Ђаковић.

Радио Приједор послује у оквиру Информативно-пословног центра "Козарски вјесник" у чијем саставу су и локална телевизија, локалне седмичне новине и веб-портал.

Године 1969. године тадашња приједорска општина основала је Радио Приједор, а 1975. године почео је да излази седмични лист "Козарски вјесник". Телевизија Приједор почела је са радом 2000. године, а од 2006. године медиј је организован као акционарско друштво са 90,80 одсто државног и 9,20 одсто капитала ситних дионичара.

Поводом 50. рођендана ове медијске куће у петак, 14. јуна, Дејан Петровић и "Биг бенд" одржаће концерт на тргу мајора Зорана Карлице у 21.00 час, а у случају кише прослављени трубачки оркестар свираће у Спортској дворани "Младост".