ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/06/2019

МИЛУНОВИЋ: СНИМИТИ ФИЛМОВЕ О БИТКАМА ВАЖНИМ ЗА ОПСТАНАК СРБА

 

ЛАКТАШИ, 12. ЈУНА /СРНА/ - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић сматра да би снимање документарно-играног филма о операцији "Коридор" било веома значајно и изражава наду да ће бити издвојена средства за снимање филмова и о другим важним биткама у минулом рату од којих је зависио опстанак српског народа на овим просторима.

 

"На тај начин био би забиљежен наш одбрамбено-отаџбински рат. `Коридор` је била једна од највећих битака у овом рату и значила је живот за око 800.000 становника са ове стране коридора", рекао је Милуновић новинарима у Слатини код Лакташа.

Он каже да је важно забиљежити и митровданске офанзиве, које су од великог значаја за цијелу Херцеговину, те наглашава да је, захваљујући херојској борби, прије свега бораца Невесињске бригаде, тај дио Херцеговине сачуван.

"Врло је важна и борба Срба у Подрињу и Бирчу гдје је становништво одбрањено од хорди Насера Орића, за које се зна какве су злочине починили прије него што су успостављене линије. Значајна је и одбрана западнокрајишких општина, као и Сарајевско-романијске регије", рекао је Милуновић.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и министар одбране Србије Александар Вулин договорили су се данас на састанку са представницима јединица некадашње Војске Југославије који су учествовали у биткама на Кошарама, да ће владе Републике Српске и Србије заједнички финансирати снимање документарно-играног филма о операцији "Коридор", по угледу на филм "Ратне приче са Кошара".