ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/06/2019

"СРБИ ЗА СРБЕ" ПОСЈЕТИЛИ ПОРОДИЦУ НОВАК У БРЕЗОВОМ ПОЉУ

 

БРЧКО, 12. ЈУНА /СРНА/ - Чланови Организације "Срби за Србе" из Брчког и Бијељине посјетили су данас у Брезовом Пољу породицу самохране мајке петоро дјеце Дајане Новак, којој је кућа реновирана средствима прикупљеним на турнирима "Тројка из блока" одржаним лани у ова два града.

 

У кућу породице Новак уложено је нешто више од 6.000 КМ - на турниру "Тројка из блока" у Брчком прикупљено је око 3.500 КМ, а новац који је недостајао донирали су чланови ове организације из Бијељине, од средстава прикупљених на истоименом турниру у том граду.

Члан Организације "Срби за Србе" из Брчког Милош Суботић истиче да је ово друга година како помажу породицама из дистрикта.

"Ово је резултат прошлогодишње `Тројке из блока` и нама је драго да настављамо ту традицију. Трудимо се да помогнемо породицама са више дјеце колико год можемо", рекао је Суботић.

Суботић каже да је много урађено, али да породици Новак још много и недостаје.

Он је најавио нову "Тројку из блока", која ће на Тргу младих бити одржана 10. августа.

"Биће то трећи турнир у Брчком и очекујем да ће бити најмасовнији до сада", рекао је Суботић.

Члан Организације "Срби за Србе" из Бијељине Слађан Јосиповић истиче да му је веома драго што је његов град у овом пројекту помогао Брчком.

"Прошле године је у Бијељини била прва `Тројка из блока`, надамо се да ће то постати традиција. Ове године 11. августа организујемо и други турнир", рекао је Јосиповић.

Дајана Новак ради за надницу, а породица добије и дјечији доплатак, те малу мајчину пензију, чији дио се потроши и на лијечење болесне старице.

"Организација `Срби за Србе` ми је много помогла - урадили су тротоар око куће, кров, читаву конструкцију, олуке и дјеци средили двије собе. Донијели су нам и постељину и кревете", рекла је Новакова.