ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет13/06/2019

ТРАМП БИ ПРИХВАТИО ПОДАТКЕ О ПОЛИТИЧКОМ ПРОТИВНИКУ

 

ВАШИНГТОН, 13. ЈУНА /СРНА/ - Предсједник САД Доналд Трамп изјавио је да би могао да прихвати информације из друге земље о свом противнику на предсједничким изборима 2020. године, након што је годинама негирао да му је Москва помогла да буде изабран за америчког предсједника.

 

Контакти Трамповог тима са Русима током предизборне кампање 2016. године довели су до истраге о потенцијалном мијешању Русије у изборе, као и о ометању правде у САД и неколико сличних поступака у америчком Конгресу, коју је спровео специјални тужилац Роберт Милер.

Трамп је за "Еј-Би-Си њуз" истакао да "не види ништа лоше" у томе да предсједнички кандидат прихвати помоћ стране земље, пренио је АФП.

На питање шта би учинио ако би му Русија или Кина понудиле такву помоћ, Трамп је одговорио да сматра да нема ништа лоше у томе да се саслуша, те да тако нешто не би имало размјере мијешања у изборни процес у САД.

"То није мијешање. Ако имају информацију, мислим да бих је прихватио", рекао је Трамп, уз напомену да би случај пријавио Федералном истражном бироу /ФБИ/ уколико би сматрао да је нешто погрешно у томе.