ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/06/2019

ПУПОВАЦ: ПОВИЦИ "УБИЈ СРБИНА!" УНИШТАВАЈУ И ХРВАТСКУ

 

БЕОГРАД, 13. ЈУНА /СРНА/ - Предсједник Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац оцијенио је данас да повици "Убиј, убиј Србина!" и линчеви као у Супетару на острву Брач нису опасност само за Србе, већ и за Хрватску.

 

"Ови повици ће на крају доћи главе Хрватској. То уништава ову земљу из дана у дан и, уколико се томе не супротстави, уништиће је до краја", навео је Пуповац.

Пуповац је рекао за РТС и да није илузија говорити Србима да је безбједно живјети у Хрватској и да "памтимо и гора времена", када су подметане експлозивне направе, а повратници убијани.

Према његовим ријечима, свакодневне увреде и напади на Србе су нови талас националистичког и шовинистичког, а неријетко и клерофашистичког политичког дјеловања које је могуће јер постоје политички, вјерски и псеудодржавни ауторитети који то подржавају.

Коментаришући свој говор јуче у Хрватском сабору, када је рекао да је Хрватска земља мржње и насиља, Пуповац је навео да је неопходно рећи ствари које су тачне да би се друштво освијестило и суочило са стварношћу са којом живе људи друге националности и опредјељења.

Осврћући се на питање безбједности српских сезонских радника, Пуповац је указао да инциденти из Супетара и Дубровника говоре да постоје ризици, али и храбре реакције.

Полиција чини све, али то није довољно, рекао је Пуповац и додао да обавјештајна заједница мора да зна шта се дешава у групама које су извор насиља.

Према његовим ријечима, правосуђе мора ствари да назива правим именом, а неопходно је да се огласе друштвени ауторитети.

Неколико младића недавно је у Супетру, на острву Брач, напало пет особа, међу којима су била и лица српске националности.

Tридесетчетверогодишњег Tребињца, који је радио у дубровачком ресторану као конобар, током ноћи пресреле су непознате особе у фантомкама и запријетиле му да у року 24 часа напусти град, што је он и учинио.