ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/06/2019

ЋУЛУМ: ТУЖИЛАЦ ЋЕ ОДМАХ САСЛУШАТИ ЂУКАНОВИЋА У КПЗ ТУЊИЦЕ

 

БАЊАЛУКА, 13. ЈУНА /СРНА/ - Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум изјавио је данас у Бањалуци да ће тужилац саслушати Бенедија Ђукановића, који осумњичен за убиство бањалучког бизнисмена Славише Крунића, чим буде довезен у бањалучки Казнено-поправни завод /КПЗ/ Туњице.

 

Ћулум је подсјетио да је у току транспорт Ђукановића у КПЗ Туњице, након што се синоћ предао у Полицијску управу Илиџа.

"Ми смо синоћ преузели то лице, лишили га слободе и у току је његов транспорт у КПЗ Туњице јер му је већ одређен притвор. Тужилац ће га саслушати у КПЗ Туњице", рекао је Ћулум новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да за сада немају информације гдје је Ђукановић био у периоду послије убиства Крунића.

"Да смо знали гдје је био, ми би га ухапсили", рекао је Ћулум.

Срна сазнаје да је приликом претреса куће Бенедија Ђукановића прије два дана пронађен кључ возила "опел корса" које је, како се претпоставља, користио један од нападача Жељко Ковачевић, који је убијен у току ликвидације Крунића у Гламочанима.

У Гламочанима код Бањалуке у ноћи између 22. и 23. априла у пуцњави су убијени Крунић, власник компанија "Сектор секјурити", "Житопека", "Житопродукт", "Сектор АДС" и "Сектор ЗОС", један од његових пратилаца Жарко Павловић и нападач Ковачевић, док је други Крунићев пратилац рањен.

У пуцњави је убијен и нападач Жељко Ковачевић, а осумњичени Емилио Балдо раније је ухапшен и налази се у притвору, док је Ђукановић био у бјекству.

У оквиру истраге до сада је ухапшен и радник фирме "Сектор секјурити" Родољуб Гајић из Бањалуке, који је обезбјеђивао супругу и дјецу убијеног Крунића, а за којег се сумња да је одавао информације Ђукановићу и Балди.