ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика13/06/2019

БИВШИ ПРЕДСЈЕДНИК ГРАДСКОГ ОДБОРА НДП-а ПРИСТУПИО ПДП-у

 

ПРИЈЕДОР, 13. ЈУНА /СРНА/ - Бивши предсједник приједорског Градског одбора НДП-а Драган Драгојевић приступио је локалном ПДП-у, речено је на данашњој конференцији за новинаре Градског одбора ПДП-а у Приједору.

 

"Након политичког лупинга који је направила партија у којој сам претходно вршио дужности и промјене политика које нису биле у складу са оним што смо до тада промовисали и обећавали грађанима, а на основу чега смо освојили гласове, ја сам ту странку морао напустити", рекао је Драгојевић.

Драгојевић је појаснио да је ПДП-у приступио јер је та странка остала досљедна ставовима и принципима политика које заговара.

"То ми је као човјеку лично и ради оних 800 и нешто гласача који су ме подржали дало за право да донесем овакву одлуку", додао је Драгојевић.

Предсједник приједорског Градског одбора ПДП-а Далибор Грабеж рекао је да је ово наставак укрупњавања српске политичке сцене у Републици Српској, како доласком препознатљивих политичких лица попут Драгојевића, који је и припадник борачке популације, тако и млађих момака који тек улазе у политику.

"Сматрам да ће у Приједору бити још омасовљења ПДП-а и отворени смо за све који желе да нам се прикључе. Сматрамо да ћемо бити незаобилазан фактор у одлучивању у овом граду", поручио је Грабеж.

Грабеж се осврнуо на засједање Скупштине града Приједора, чији се наставак очекује, а на којем је затражена смјена начелника три одјељења у Градској управи.

"Предложио бих градоначелнику /Миленку Ђаковићу/ да буде градоначелник свих грађана и да у складу са својим овлаштењима и у договору са новом скупштинском већином предложи нова имена, јер би свако друго рјешење могло проузроковати дубљу кризу коју заиста нико не жели у овом тренутку. Наша жеља је коректна сарадња са градоначелником у интересу свих грађана", навео је Грабеж.

Предсједник младих приједорског ПДП-а Младен Колунџија рекао је да у посљедње вријеме знатан број омладинаца долази у ову странку и најавио низ активности након којих се очекује да их приступи још више.