ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/06/2019

ЂУКАНОВИЋ ПРЕДАТ У КПЗ ТУЊИЦЕ, ПОЛИЦИЈА ТРАГА ЗА БИЈЕЛИМ ГОЛФОМ КОЈИ ЈЕ КОРИСТИО

 

БАЊАЛУКА, 13. ЈУНА СРНА/ - Припадници Полицијске управе Источно Сарајево данас су предали лице чији су иницијали Б.Ђ. у надлежност Казнено-поправног завода Туњице, рекла је Срни начелник Одјељење за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић.

 

Ријеч је о Бенедију Ђукановићу, осумњиченом за убиство бањалучког привредника Славише Крунића, који се синоћ предао полицији Кантона Сарајево, након чега су о томе обавијештени припадници Полицијске управе Источно Сарајево, који су га идентификовали.

Миљановићева је рекла да ће Ђукановића саслушати поступајући тужилац Републичког тужилаштва и инспектори Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске.

Полиција и даље трага за "голфом седам" бијеле боје, којим је Ђукановић побјегао са мјеста злочина, регистарске ознаке 003-К-770.

Полиција моли све грађане да уколико примијете наведно возило да позову телефонски број 122 или да јаве најближој полицијској станици.

Медији преносе да је прије десет година Ђукановић у Србији осуђен као непосредни извршилац једног нарученог убиства.

Ђукановић је био у бјекству од 22. априла када су убијени Славиша Крунић и Жарко Павловић у Гламочанима, код Лакташа. У пуцњави је смртно страдао и нападач Жељко Ковачевић.

Други осумњичени Емилио Балдо раније је ухапшен.

У оквиру истраге до сада је ухапшен и радник Фирме "Сектор секјурити" Родољуб Гајић из Бањалуке, који је обезбјеђивао супругу и дјецу убијеног Крунића, а за којег се сумња да је одавао информације осумњиченима Бенедију Ђукановићу и Емилију Балди.

У Гламочанима код Бањалуке у ноћи између 22. и 23. априла у пуцњави су убијени Славиша Крунић, власник компанија "Сектор секјурити", "Житопека", "Житопродукт", "Сектор АДС" и "Сектор ЗОС", један од његових пратилаца Жарко Павловић и нападач Жељко Ковачевић, док је други Крунићев пратилац рањен.