ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија13/06/2019

ВИЈЕТНАМЦИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЗА УЛАГАЊА И САРАДЊУ

 

БРАТУНАЦ, 13. ЈУНА /СРНА/ - Привредна делегација из Вијетнама, предвођена предсједником корпорације "Сапа тале груп" Маи Ву Мином, посјетила је данас Технички ремонт Братунац /ТРБ/, те се упознала о пословању, развојним плановима и достигнућима ове фирме, као и могућностима остваривања међусобне сарадње и инвестирања.

 

"Имате квалитетне намјенске производе и наша представништва у Њемачкој и Вијетнаму представљаће вашу компанију и њене производе у цијелом свијету", рекао је Ву Мин новинарима у Братунцу након састанка са руководством ТРБ-а и обиласка производних погона.

Он је додао да су импресионирани презентацијом и добродошлицом у овом братуначком колективу.

"Предстоји нам да анализирамо утиске и размотримо могућности инвестирања те обезбиједимо фондове за инвестиције и да позовемо српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и генералног директора ТРБ-а Славенка Ристића да посјете Вијетнам и да конкретизујемо будућу сарадњу", рекао је Ву Мин.

Извршни директор ТРБ-а Марко Мркајић рекао је да су делегацију из Вијетнама упознали о својим производним програмима, плановима и могућностима, те да су разговарали о могућностима сарадње.

"Ова вијетнамска компанија је позната у свијету по инвестирању у разне области и током петодневног боравка у Републици Српској упознати су о потребама и могућностима инвестирања у разне привредне гране. Договорено је да се конкретизују резултати њихове посјете и да преузму инвестирање у одређене области, међу којима у неке програме у ТРБ-у", истакао је Мркајић.

Привредна делегација из Вијетнама претходно је посјетила Бањалуку и Бијељину.