ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво17/06/2019

АРХИМАНДРИТ ПАРТЕНИЈУС ПОМОЋ ПРЕУСМЈЕРИО ПОРОДИЦИ МИЛИНКОВИЋ

 

ПРИЈЕДОР, 17. ЈУНА /СРНА/ - Помоћ Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Приједор, прикупљена за пријатеље у Грчкој које је раније задесио пожар, биће преусмјерена вишечланој породици Милинковић уз благослов грчког добротвора архимандрита Партенијуса.

 

Предсједник приједорске Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Здравка Карлица подсјетила је да је чланство ове организације прикупљало добровољне новчане прилоге за пријатеље Грке у знак захвалности за вишегодишњи хуманитарни рад архимандрита Партенијуса у Приједору, посебно према дјеци погинулих бораца.

"Скупили смо 3.250 КМ и због неких компликација у банкарској администрацији одлучили смо да тај новац уручимо лично архимандриту Партенијусу. Он је сада у Приједору поводу славе града и Цркве Свете Тројице и ми смо му тај новац хтјели дати, али је он рекао да су људи погођени пожаром већ санирали штету и да им помоћ није потребна", рекла је Карлица Срни.

Она је додала да је архимандриту предочен случај вишечлане породице Милинковић и да је он дао благослов да се тај новац поклони тој породици за изградњу куће.

Наташа Милинковић дијете је погинулог борца. Са супругом Срећком има шесторо дјеце и чекају седмо. Живјели су у трошној кући, а у великој хуманитарној акцији, коју је прошле године покренуло приједорско Коло српских сестара, изграђена им је нова кућа.