ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво17/06/2019

ПОЧЕЛА КОНФЕРЕНЦИЈА "ДИГИТАЛИЗАЦИЈА И ИНТЕЛЕКТУАЛНА СВОЈИНА"

 

БАЊАЛУКА, 17. ЈУНА /СРНА/ - Регионална конференција "Дигитализација и интелектуална својина: Крај или нови почетак", на којој учествују премијери Републике Српске и Србије Радован Вишковић и Ана Брнабић почела је у Бањалуци.

 

О пријетњама и изазовима које доноси ново доба интернет револуције у области заштите интелектуалне својине говориће премијери Србије и Српске, министар просвјете, науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске Срђан Рајчевић, те представници највећих телекомуникационих компанија и стучне јавности из региона.

Циљ конференције је да се ова тема додатно актуелизује како би се пронашли нови начини заштите ауторског и сродних права и на тај начин пружила подршка надлежним институцијама кроз дебате доносилаца одлука, експерата и друге заинтересоване јавности.

Конференција ће имати три панела - "Медијски монопол на западном Балкану: Која је улога државе", "Интелектуална својина и телекомуникације данас" и "Ауторска права и савремена пиратерија", најављено је из Института за јавну политику.

Изјаве за новинаре предвиђене су у 11.15 часова.