ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво18/06/2019

"БОРАЦ" УГОСТИО ВЕТЕРАНЕ БЕОГРАДСКЕ "ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ"

 

ШАМАЦ, 18. ЈУНА /СРНА/ - Фудбалски клуб "Борац" из Шамца био је домаћин београдској "Црвеној звезди" у утакмици ветерана организованој поводом 100 година постојања овог шамачког клуба.

 

Цијели мјесец јун у знаку је великог јубилеја овог клуба, а један од најатрактивнијих догађаја била је и ова утакмица која је одиграна синоћ на стадиону "Борца".

Члан ветерана "Борца" Симо Јовановић уручио је пријатељима из Београда пригодне поклоне, док је предсједник шамачког клуба Благоје Симић Станиславу Карасију предао грб "Борца" рађен у дрвету.

Љубитељи најпопуларнијег спорта у овом дијелу Републике Српске присјетили су се мајсторија Станислава Карасија, Милоша Шестића, Бошка Ђуровског, Здравка Боровнице...

Познати асови југословенског фудбала дошли су у Шамац гдје је прве фудбалске кораке начинио Сребренко Репчић, али и "Партизанов" Илија Катић.

Караси је истакао да је мало клубова који се могу похвалити толиким трајањем као "Борац".

"Учити младе све ове године да воле оно што је прије њих стварано је за сваку похвалу. Овде сам долазио као тренер `Борца` из Бањалуке и сада ми је било задовољство када сам видио нове клупске просторије и свлачионице", рекао је Караси и честитао "Борцу" за јубилеј и све што је до сада остварио.

Бошко Ђуровски, који је често награђиван аплаузима у Шамцу, рекао је да увијек радо долази у Републику Српску у којој су, како каже, његова браћа и навијачи.

"Са поносом се сећам играчких дана са Сребренком Репчићем који је из Шамца. Реч је о великом фудбалеру и изванредном човеку. Увек се осећам узвишено када сам у Републици Српској", поручио је Ђуровски.

У Шамцу је са "Црвеном звездом" био и Здравко Боровница, који је рекао да је био изричито срећан што је, када је дошао у Шамац, видио своју фотографију, као и фотографију Милана Јовина, Сребренка Репчића, те покојних Стаје Николића и Србољуба Стаменковића.

"Гостујемо свуда по Европи, али Српска је нешто посебно. Људи су добри, пријатни и много воле `Звезду`. Сваки пут са нестрпљењем чекамо нови долазак, јер нас овде дочекају као род рођени", каже Боровница.

Зоран Пупчевић је рекордер по броју званичних наступа у редовима "Борца", а пуних 17 година носио је црно-бијели дрес.

"Ово је за мене нешто велико - круна моје каријере и због тога хвала и `Борцу` и `Звезди`. Надам се да се у Шамцу стварају неки нови Катићи и Репчићи", рекао је Пупчевић.

Седамдесетпетогодишњи фудбалски радник Веселин Ивковић, тренер "Борца", педагог и пријатељ, дошао је у Шамац из Београда да буде уз овај клуб у данима славља.

"Срећан сам због многих генерација са којим сам играо или сам их водио. Ови простори имају таленте", рекао је Ивковић.

Ивковић је поручио да би волио да доживи да "Борац" покрене своју школу, неку врсту фудбалске академије, која ће бити фабрика младих играча, јер се на тај начин стварају велики фудбалери.