ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника19/06/2019

ТРИ ЛИЦА УХАПШЕНА, ОДУЗЕТА ВЕЋА КОЛИЧИНА ДРОГЕ И ЕКСПЛОЗИВА

 

БАЊАЛУКА, 19. ЈУНА /СРНА/ - Три лица су лишена слободе, док је већа количина опојне дроге одузета приликом реализације вишемјесечне оперативне акције кодног назива "Театар" усмјерене на разбијање организоване криминалне групе која је илегално препродавала веће количине опојних дрога и минско-експлозивна средства, рекла је Срни начелник Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић.

 

Миљановићева је навела да су слободе лишена лица чији су иницијалии А.М, М.М. и К.М, а током акције одузето је 3,3 килограма сканка, 1,1 килограм спида, 100 грама кокаина, два килограма експлозива и новац разних валута.

"Лица лишена слободе сумњиче се да су као организована криминална група дужи временски период на подручју ширег подручја града Добоја вршили илегалну продају опојне дроге чиме су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога и недозввољена производња и промет оружја или експлозивних материја", истакла је Миљановићева.

Након завршене криминалистичке обраде, наведена лица ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити спроведена у надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој.

Миљановићева је рекла да су акцију кодног назива "Театар" реализовали полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске и Полицијске управе Добој, под надзором Окружног јавног тужилаштва Добој.