ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика20/06/2019

ОДНОС БЕОГРАДА СА МОСКВОМ ЗАСНОВАН НА ТРАДИЦИЈИ И БЛИСКОСТИ, АЛИ И ЕКОНОМИЈИ

 

БЕОГРАД, 20. ЈУНА /СРНА/ - Премијер Србије Ана Брнабић рекла је да је током боравка у Лондону говорила да се однос Србије и Русије базира на традицији, вјери, језику, блискости између два народа, али да се базира и на данашњим економским односима, који су јаки и добри.

 

Брнабићева је негирала да је током боравка у Лондону рекла било шта што би могло да угрози односе Србије и Руске Федерације и да је то, због чега ју је критиковао дио српске опозиције, заправо извучено из контекста.

"Док год је питање односа Београда и Приштине отворено, људи ће увек покушавати да поделе земљу између оних који су пријатељи Приштине и оних који су пријатељи Београда. То је поједностављивање", рекла је Брнабићева за "Политику".

Она је навела да то није добро ни за Београд нити за Руску Федерацију.

"Нису они наши пријатељи само због тога што бране наше интересе у вези са Косовом. То сам рекла и у Лондону. Мени је драго када људи извлаче ствари из контекста да би направили проблем, јер то значи да влада добро ради свој посао, да нема стварних проблема, па морате да лажно представљате ствари које сам ја рекла", додала је Брнабићева.

Коментаришући критике опозиционог Савеза за Србију због њене наводне изјаве "да ће Русија изгубити превелику политичку тежину коју сада има када се буде разријешио косовски проблем и да ће се односи са Русијом свести на енергетску сарадњу", Брнабићева је рекла да је у Лондону говорила о томе да је однос са Русијом близак.

На питање да ли се може очекивати нешто значајније од најављеног самита у Паризу, који би требало да представља наставак разговора започетих у Берлину, уз посредство њемачког канцелара Ангеле Меркел и француског предсједника Емануела Макрона, Брнабићева каже да, нажалост, у овом тренутку не види наговјештај да ће се нешто значајније десити 1. јула.

"Оптимиста сам и даље и надам се да ћемо имати тај састанак. Мада у овом тренутку то не делује тако", рекла је Брнабићева.