ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана20/06/2019

ДАНАС О КОНСОЛИДОВАНОМ ИЗВЈЕШТАЈУ О ИЗВРШЕЊУ БУЏЕТА

 

БАЊАЛУКА, 20. ЈУНА /СРНА/ - Влада Републике Српске разматраће данас консолидовани извјештај о извршењу буџета Српске за прва три мјесеца ове године.

 

Дневним редом предвиђено је и разматрање Нацрта програма јавних инвестиција Републике Српске за период 2020-2022. година.

Биће разматране информација о активностима на изради Преднацрта закона о регулатору електричне енергије и природног гаса, преносу и тржишту електричне енергије у БиХ, те информација о реорганизацији регионалних мониторинг тимова за борбу против трговине људима у БиХ, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Пред министрима ће се наћи и информација о намјенском утрошку додијељених финансијских средстава неразвијеним и изразито неразвијеним јединицама локалне самоуправе за 2018. годину, те информација о додјели стипендија перспективним спортистима, спортистима са инвалидитетом и потенцијалним олимпијским кандидатима.

Влада ће разматрати и годишњи извјештај о додијељеној државној помоћи у Српској у 2018. години, приједлог одлуке о прихватању задужења Српске према Европској банци за обнову и развој за финансирање пројекта Коридор "Пет це" - обилазница Добој, приједлог одлуке о исплати финансијских средстава неразвијеним и изразито неразвијеним јединицама локалне самоуправе, те приједлог одлуке о суфинансирању пројеката неразвијених и изразито неразвијених општина.

На дневном реду је и приједлог одлуке о допуни одлуке о броју редовних студената који се уписују у прву годину првог циклуса студија и у прву годину другог циклуса студија у академској 2019/2020. години на јавним високошколским установама, те приједлог рјешења о именовању радне групе за израду закона о измјенама и допунама Закона о кривичном поступку Српске.

Биће размотрен и приједлог закључка о давању сагласности за наставак преговора са Свјетском банком за одобравање кредита до 100.000.000 евра за реализацију програма "Рехабилитација путева у Републици Српској".

Сниматељима и фотографима биће омогућено снимање кадрова на почетку сједнице која ће почети у 10.00 часова. Након сједнице предвиђено је саопштење.