ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима25/06/2019

МЈЕСТИМИЧНО ВЛАЖНИ КОЛОВОЗИ И МАГЛА

 

БАЊАЛУКА, 25. ЈУНА /СРНА/ - На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија редовно, по мјестимично влажним коловозима, а мјестимичне магле има у котлинама и дуж ријечних токова, уз ријеке Врбас, Саву, Дрину, те преко превоја Хан Поглед, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

 

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина неопходна је повећана опасност од одрона камења и земље на коловоз.

Актуелни су радови на дионици магистралног пута Милићи-Власеница и регионалног пута Братунац-гранични прелаз са Србијом, због чега се врши наизмјенично пропуштање возила, једном траком.

Због санације клизишта, на ауто-путу Градишка-Бањалука, измијењен је режим одвијања саобраћаја, па је неопходна опрезнија вожња и поштивање саобраћајне сигнализације.

У току је постављање камера за контролу брзине на ауто-путу Градишка-Бањалука, локалитет Маховљанске петље, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

На истом ауто-путу, због изградње наплатне станице "Чатрња", измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. јануар", Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Због деминирања терена на деминерском радилишту "Клакари Доњи осам, 13 и 14", општина Брод долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Режим одвијања саобраћаја, због радова, измијењен је на дионици магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош. Саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Tрну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

Саобраћај се на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Tрново, одвија наизмјенично, једном траком, због изградње мале хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

Саобраћај је, због покретања клизишта, потпуно обустављен на локалном путу Сводна-Брезици, општина Нови Град.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком, наизмјенично.

У Бањалуци ће до 2. септембра сваке суботе од 18.00 часова до понедјељка до 5.30 часова Улица краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од хотела "Босна" до Улице Марије Бурсаћ, бити затворена за четвороточкаше и претворена у пјешачку зону.

Због изградње источног транзита, обустављен је саобраћај у Крфској улици, на дијелу од Улице цара Лазара до Улице патријарха Арсенија Чарнојевића.

Санација се изводи на мосту преко ријеке Пливе у Јајцу, на магистралном путу М-5, због чега је на снази обустава саобраћаја. За возила до седам тона алтернативни правац је Јајце-Језеро, а за возила преко седам тона Црна Ријека-Мркоњић Град.

На магистралном путу Зеница-Немила, због санационих радова у тунелу Врандук два саобраћа се наизмјенично, једном траком. Tоком дана, због појачане фреквенције возила на овој дионици, формирају се дуге колоне у оба смјера.

Путничка возила могу користити алтернативни правац Р-445 Зеница-Tетово-Немила.

И на овом правцу је у току асфалтирање, тако да се на мјестима радова саобраћа једном траком, уз повремене краће обуставе.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Саобраћај је забрањен за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња, због безбједносних разлога.