ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија25/06/2019

УНАПРИЈЕЂЕНИ "ДЕСПОТ" ДАНАС У БЕОГРАДУ

 

БЕОГРАД, 25. ЈУНА /СРНА/ - Генерални директор компаније "Технички ремонт Братунац" /ТРБ/ Славенко Ристић изјавио је данас да на Међународном сајму наоружања и војне опреме "Партнер" у Београду ово привредно друштво представља своје производе, укључујући и унапријеђену верзију функционалног оклопног возила "деспот".

 

"Имали сте прилику да 9. јануара у Бањалуци видите прототип `деспота`, функционалног гвозденог возила, а данас презентујемо серијске моделе који иду у службу Министарства унутрашњих послова Републике Српске и на то смо изузетно поносни", рекао је Ристић Срни у Београду.

Он је напоменуо да су на штанду компаније "Технички ремонт Братунац" изложени и пиштољи који већ раније презентовани.

"Користимо Сајам да се прикажемо у најбољем могућем свјетлу", истакао је Ристић.

Он је захвалио свим радницима који су, како је рекао, радили у три смјене и без којих не би било могуће стићи на вријеме представити се у овом свјетлу.

Прототип оклопног возила "деспот", од представљања 9. јануара за Дан Републике, усавршен је и претрпио је 52 измјене, а најзначајније су функционалне измјене, од рампе за уласке, преко оружарница, те отвора за евакуацију.

На Сајму наоружања и војне опреме "Партнер" у Београду наступиће 128 излагача, међу којима и излагачи из Републике Српске и БиХ.

Свечаности отварања у 13.00 часова присуствоваће предсједник Србије Александар Вучић, министар одбране Србије Александар Вулин и министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић.