ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија25/06/2019

ПЕТРИЧЕВИЋ: НАМЈЕНСКУ ИНДУСТРИЈУ ПОДИЋИ НА ЗНАТНО ВЕЋИ НИВО

 

БЕОГРАД, 25. ЈУНА /СРНА/ - Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић изјавио је данас да ће на деветом Међународном сајму наоружања и војне опреме "Партнер" у Београду 13 компанија из Српске представити капацитете у намјенској индустрији, а циљ је да ова област буде подигнута на знатно већи ниво.

 

"Желимо да представимо Српску и капацитете којима располаже. Наше опредјељење да наступимо на овом сајму показује нашу намјеру да намјенска индустрија Српске буде подигнута на знатно већи ниво и да има веће учешће у самој привреди Српске", рекао је Петричевић Срни.

Он је нагласио да је циљ да предузећа из Српске остваре ужу сарадњу и заједнички наступ на међународном тржишту са компанијама из Србије из области намјенске индустрије.

Петричевић, који је посјетио штанд Представништва Српске на Сајму, истакао је да је Министарство привреде и предузетништва Српске покровитељ овогодишњег Сајма наоружања у Београду и да се први пут појављује у том својству.

Он је најавио да ће касније данас бити организован састанак са представницима Министарства одбране Србије, с циљем дефинисања даље сарадње у области намјенске индустрије.

На Сајму наоружања и војне опреме "Партнер 2019" у Београду учествује 128 излагача, међу којима и излагачи из Републике Српске и БиХ.