ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана25/06/2019

ЖУНИЋ: ОПОЗИЦИЈА НАМЕЋЕ ПРИЧУ О ПРОTЕСTИМА У ЧЕTВРTАК

 

БАЊАЛУКА, 25. ЈУНА /СРНА/ - Шеф Клуба посланика СНСД-а Игор Жунић рекао је, реплицирајући опозицији у Народној скупштини, да посланици попут Драшка Станивуковића из ПДП-а избјегавају дневни ред, настојећи да наметну причу о најављеном мирном окупљању у бањалучком Парку Младен Стојановић у четвртак, 27. јуна.

 

Жунић је рекао да поједини посланици опозиције не расправљају о Приједлогу закона о безбједности критичних инфраструктура у Српској већ праве представу у парламенту и јавности.

"Покушавате да се играте сједницом, говорећи о стварима које немају везе са дневним редом и критичном инфраструктуром. Желите да причате о томе шта ће се десити у четвртак, желећи да нас увучете у расправе и свађу, а, можда, и у то да направимо инцидент. Опозиција треба да критикује материјале, бори се да добије што више присталица, али нисмо ми криви што имамо подршку грађана. Tо опозиција може промијенити само на изборима", рекао је Жунић и додао да је закон о критичним инфраструктурама важан и постоји у многим европским земљама.

Посланици опозиције су, између осталог, навели да се треба боље дефинисати материја о томе који су то објекти критичне инфраструктуре, те да је овај акт конфузан, односно преплиће се са другим законима због чега у пракси могу настати проблеми.

Посланик ПДП-а Драшко Станивуковић је, говорећи о овој тачки дневног реда, упозорио да на плану критичних инфраструктура треба говорити и о предузећу "Инцел" у Бањалуци у коме се појавио отровни пирален, али и о кршењу права грађана када је ријеч о њиховом полицијском легитимисању код Храма Христа Спаситеља.

У Приједлогу закона о безбједности критичних инфраструктура у Српској се наводи да је њихова доступност, поузданост и отпорност од суштинског значаја за безбједност. /наставиће се/бој/бон