ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија25/06/2019

ПРОМОВИСАН БРАТУНАЧКИ "ДЕСПОТ"

 

БЕОГРАД, 25. ЈУНА /СРНА/ - Оклопно возило "деспот", произведено у предузећу "Технички ремонт Братунац" /ТРБ/, данас је на Међународном сајму наоружања и војне опреме "Партнер" у Београду свечано промовисано у присуству српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједника Србије Александра Вучића.

 

Предузеће ТРБ данас је на Сајму у Београду представило два серијска модела оклопног возила "деспот", укључујући и унапријеђену верзију.

Серијски модели овог возила користиће и Министарство унутрашњих послова Републике Српске, а квалитет "деспота" данас је на штанду Републике Српске провјерио је и министар Драган Лукач.

Прототип оклопног возила "деспот", од представљања 9. јануара за Дан Републике, усавршен је и претрпио је 52 измјене, а најзначајније су функционалне измјене, од рампе за уласке, преко оружарница, те отвора за евакуацију.

ТРБ ће на Сајму представити и линију муниције, која је најуноснији сегмент пословања тог предузећа, пиштољ "РС 9", а посјетиоци ће имати прилику да виде и машине за хуманитарно деминирање.

У Београду је данас почео Сајам наоружања и војне опреме "Партнер" на којем ће наступити 128 излагача, међу којима и из Републике Српске и БиХ. Међу излгачима из Српске, осим ТРБ, на Сајму су и бањалучки "Космос" и бијељински "Орао".

На Сајму "Партнер", који је најзначајна манифестација овог типа у југоисточној Европи, наступиће 96 излагача из Србије и 32 из иностранства.

Земље учеснице су Француска, Аустрија, Швајцарска, Финска, Шведска, Њемачка, Италија, САД, Данска, Велика Британија, БиХ - Република Српска, Словенија, Хрватска, Чешка, Бјелорусија, Словачка и Србија, као и бројне високе стране делегације.

Покровитељ сајма је Министарство одбране Србије, суорганизатор ЈП "Југоимпорт СДПР", а извршни организатор Београдски сајам.