ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија25/06/2019

О МОГУЋНОСТИМА САРАДЊЕ ДЕРВЕНТЕ И БРОДА СА ОКРУГОМ ДОМОДЕДОВО

 

ДЕРВЕНТА, 25. ЈУНА /СРНА/ - Начелници општина Дервента и Модрича Милорад Симић и Илија Јовићић разговарали су данас са делегацијом Привредне коморе округа Домодедова, из Московске области, о могућностима привредне, спортске и културне сарадње.

 

Симић је након састанка рекао новинарима да је руску делегацију упознао о привредном амбијенту на подручју Дервенте и компанијама које успјешно послују.

Он је навео да је прихватио позив да посјети округ Домодедовo, те да се нада да ће неколико младих бити послато на додатно школовање у тај округ.

У делегацији која је посјетила Дервенту и Брод били су замјеник предсједника Привредне коморе округа Домодедовo Денис Кочетов Владимирович и предсједник Комисије за економски развој, инвестиције и иновације Попов Александaр Сергејевич.

"Разговарали смо о могућим облицима привредне, културне и спортске сарадње. Упутили смо допис да се направи делегација младих из Републике Српске која би учесвовала на форуму `Ја грађанин, Подмосковља` који се већ одржава седам година, и гдје учествују значајне личности", рекао је Серчејевич новнарима.

Госте из Русије у Броду су дочекали начелник општине Илија Јовичић, замјеник начелника Горан Гарачић, предсједник Скупштине општине Милош Станишић, као и генерални директор Рафинерије нафте у Броду Анатолиј Вацлавич Караљус.

Јовичић је представио инвестиционе могућности, погодности инвестирања у општини Брод, и пројекте који се тренутно реализују.

Гостима из Русије је представљено и уручено писмо намјере општине Брод у циљу јачања сарадње на привредном плану.

Кочетов је захвалио на пријему и објаснио да је циљ посјете упознавање регије Добој за коју их је заинтересовао начелник општине Станари док је прошле године боравио у Русији.

Посјетом Дервенти делегација је завршила и вишедневну посјету Републици Српској.