ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво25/06/2019

МИЛАНА, ПАВЛЕ И НИКОЛИЈА НАЈБЕБЕ ОПШТИНЕ

 

ПРЊАВОР, 25. ЈУНА /СРНА/ - Милана Миоданић, Павле Маринковић и Николија Вуковић проглашени су за трочлано предсједништво 11. "Конференције беба" у Прњавору.

 

Најмлађа беба Милана Миоданић рођена прије 15 дана, док је Николија Вуковић, која има још три брата, беба са највише браће и сестара, најстарија беба је Павле Маринковић рођен 18. јула прошле године, а он је и побједник трке у пузању.

На "Конференцији" је било пријављено укупно 25 беба.

Миланина мајка Јелена Миоданић каже да подржава одржавање манифестација на којима се промовише родитељство, посебно јер и она потиче из вишечлане породице.

"Побједу смо на неки начин очекивали јер је Милана рођена 10. јуна, односно прије само 15 дана", рекла је она.

Душко Вуковић, отац бебе са највише браће и сестара, каже да радо долази на "Конференцију беба" која је прилика за лијепо дружење.

"Има пуно дјеце, омладине, весело је. Долазио сам са синовима пет-шест пута, учествовао у такмичењу у брзини пресвлачења", каже Вуковић.

На вечерашњој манифестацији одржано је и такмичење тата у брзини пресвлачења бебе, а награду у овој категорији однио је Милош Стјепановић, тата мале Софије.

Предсједник Скупштине општине Прњавор Жељко Симић изразио је посебну захвалност свим родитељима који су са малишанима дошли да подрже или учествују у манифестацији.

Он је упутио честитке побједницима у такмичењима и трочланом предсједништву уз жељу да у наредним годинама буде присутно још више дјеце.

"Конференција беба" одржана је у сарадњи локалне заједнице са Министарством за породицу, омладину и спорт Републике Српске.