ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана26/06/2019

СТОЈАНОВИЋ: НАЧИН ХАПШЕЊА У БАЊАЛУЦИ ДОНИО ЛОШУ РЕПУТАЦИЈУ

 

БАЊАЛУКА, 26. ЈУНА /СРНА/ - Посланик СДС-а Томица Стојановић оцијенио је данас у Народној скупштини Републике Српске да је недавни начин хапшења шведског држављанина Бруне Батинића код Храма Христа Спаситеља у центру Бањалуке "донио лошу репутацију Српској у свијету".

 

Стојановић је упитао надлежне да ли је у том случају било употребе прекомјерне силе. "За такав начин привођења није било потребе", оцијенио је Стојановић током расправе о Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о јавном реду и миру.

Његов страначки колега Небојша Вукановић је, дискутујући о овој теми и упозоравајући на кршење људских права и слобода, подсјетио на полицијско снимање и легитимисање грађана код бањалучког Храма Христа Спаситеља.

"Страх који сте утјерали људима у кости је невјероватан и о томе свакодневно свједочимо. Пустите људе бар да слободно шетају градом", каже Вукановић.

Посланик ПДП-а Јелена Тривић рекла је да употреба силе никоме неће донијети ништа добро. Њен страначки колега Драшко Станивуковић каже да не треба кажњавати људе за поруке и натписе које носе на одјећи, те најавио да ће ускоро организовати сједење на клупама у парку испрег Храма Христа Спаситеља.

"Желим да видим да ли ћете онда кажњавати", каже Станивуковић, те истиче да на сутрашњем мирном окупљању у бањалучком Парку Младен Стојановић неће бити кршења јавног реда и мира, а да ће касније опозиција тражити окупљање на Тргу Крајине.

Шеф Клуба посланика СДС-а Миладин Станић рекао је да је овај закон потребан грађанима, да га треба досљедно и стручно спроводити, те избјећи политизацију полиције.

"Такође, сви грађани који исказују своју вољу демократски и мирним путем, не смију бити предмет полицијских радњи", рекао је Станић. /наставиће се/бој/бон/дад