ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика26/06/2019

ГАЛИЋ: СДА ОДГОВОРНА ЗА НЕФОРМИРАЊЕ САВЈЕТА МИНИСТАРА

 

БАЊАЛУКА, 26. ЈУНА /СРНА/ - Ситуација у вези са неформирањем Савјета министара потпуно је демаскирана и јасно је да одговорност за то искључиво сноси СДА и њен лидер Бакир Изетбеговић, оцијенио је посланик Социјалистичке партије /СП/ у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Јаков Галић.

 

Он наводи да је потпуно јасно да СДА и њен лидер чине све да БиХ претворе у немогућу земљу, те наглашава да Република Српска има све мање времена да чека јер "мора имати спремне одговоре на ову деструкцију из Сарајева због своје садашњости и будућности".

Галић је подсјетио да је коалиција странака побједница из Српске /СНСД, ДНС,СП/ учинила све да још у децембру буде формирана власт на нивоу заједничких институција БиХ, дефинишући мандатара за Савјет министара, те структуру министарских мјеста, показавши спремност на компромис /један министар из Српске из реда осталих народа/.

"Тиме би била спроведена воља народа изражена на изборима, те створени услови за хитно рјешење бројних економских питања у БиХ, а прије свега наставак изградње крупних инфраструктурних објеката у области саобраћаја, енергетике и економије уопште", навео је Галић.

Он је упозорио да због блокаде СДА у овом процесу трпи цијела БиХ, а посебно Република Српска, која је експресно формирала власт, дефинисала стратешке политике и показала потпуну спремност на заједнички рад на нивоу БиХ, саопштено је из СП-а.

"Република Српска не може да прихвати одговорност за нефункционисање БиХ, лоше и недефинисане хрватско-бошњачке односе, неучествовање делегације БиХ у Савјету Европе и за заустављање европског пута", навео је Галић.