ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Занимљивости30/06/2019

АБЕ ТРАМПУ ДАО ШАРЕНУ МАПУ СА ИНВЕСТИЦИЈАМА

 

ОСАКА, 30. ЈУНА /СРНА/ - Јапански премијер Шинзо Абе дао је америчком предсједнику Доналду Трампу мапу на којој су уцртане и обојене локације инвестиција његове земље у САД, што су бројни медији протумачили као одличан начин комуникације са шефом Бијеле куће.

 

Наслов документа "Јапан је током једног мјесеца имао пет додатних инвестиција у САД" исписан је великим црвеним словима, а подвучене су ријечи "пет" и "током једног мјесеца".

Британски дневник "Индипендент" подсјећа да је амерички предједник нерадо чита компликоване документе и да његова пажња врло кратко траје.

Послије јучерашњег састанка са јапанским премијером на маргинама самита Групе Г20 у Осаки, Трамп је похвалио инвестиције наведене у документу.

"Цијеним чињеницу да сте отворили нова постројења за производњу аутомобила у државама Мичиген, Охајо, Пенсилванија и Сјеверна Каролина. Тамо се граде дивна постројења", рекао је Трамп.

Лист подсјећа да јапански премиејр није први страни државник који је схватио да у разговору са Трампом треба користити једноставну мапу.

Предсједник Европске комисије Жан-Клод Јункер прошле године је користио обојене картице како би Трампу објаснио политику свјетске трговине.