ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Занимљивости06/07/2019

У СЕВНИЦИ ИЗРАЂЕНА ДРВЕНА СКУЛПТУРА МЕЛАНИЈЕ ТРАМП

 

ЉУБЉАНА, 6. ЈУЛА /СРНА/ - Дрвена скулптура прве даме САД Меланије Трамп израђена је у предграђу њеног родног града Севница у Словенији.

 

Амерички умјетник Бред Дауни унајмио је локалног занатлију Алеса Зупевца, који је моторном тестером изрезбарио скулптуру у деблу дрвета.

Резултат је дрвени приказ госпође Трамп обучене у плави капут, која гледа на ријеку Саву, са подигнутом руком ка небу.

Поједини мјештани нису задовољни радом и скулптуру називају "Штрумфетом која нимало не личи на Меланију Трамп", пише Би-Би-Си.

Дауни је за Ројтерс изјавио да је оваквим радом желио да "води дијалог са политичком ситуацијом у САД".

Севница је постала магнет за туристе откако је Доналд Трамп изабран за предсједника САД 2016. године, чиме је Меланија, која је бивши мјештанин овог града, постала прва дама Америке.

И док туристи долазе у Севницу како би стекли увид у ранији живот прве даме САД, мјештани су произвели низ артикала који су повезани са ликом Меланије Трамп, укључујући папуче, колач и хамбургере који личе на Доналда Трампа, на којима је главни детаљ коса од сира.

Многи мјештани сматрају да се израдом скулптуре "отишло предалеко", Катарина из Севнице је за АФП рекла да је ово умјетничко дјело добра идеја, јер је Меланија "херој Словеније", уз подсјећање да је дошла до самог врха САД.