ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника10/07/2019

УХАПШЕН ГОРАН НОВИЋ ЗБОГ ПРИЈЕТЊИ ТУЖИОЦУ НАТАШИ БОЖИЧКОВИЋ

 

БАЊАЛУКА, 10. ЈУЛА /СРНА/ - Горан Новић из Дервенте је ухапшен због пријетњи опасних по живот упућених тужиоцу Окружног јавног тужилаштва Добој Наташи Божичковић, сазнаје Срна.

 

Према сазнањима Срне, осумњичени је током криминалистичке обраде у потпуности признао извршење кривичног дјела и он ће током дана бити предат у надлежност републичком тужиоцу.

Начелник Одјељења за односе са јавношћу Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске Мирна Миљановић рекла је Срни да су полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске на подручју Дервенте лишили слободе лице чији су иницијали Н.Г. због постојања основа сумње да је извршио кривично дјело напад на судију и јавног тужиоца.

"Осумњичени је у више наврата упутио озбиљне пријетње опасне по живот окружном тужиоцу у Добој, а које су у директној вези са послом који тужилац обавља", навела је Миљановићева.

Она је додала да су приликом претреса на више локација на подручју општине Дервента пронађени предмети и докази који могу послужити у даљем току кривичног поступку.

Хапшење је извршено под надзором Републичког тужилаштва Посебног одјељења за сузбијање корупције и организованиг криминала.