ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/07/2019

СА УЛИЦА САРАЈЕВА СКЛОЊЕНА 132 МИГРАНАТА

 

САРАЈЕВО, 11. ЈУЛА /СРНА/ - У опсежној акацији припадника Министарства унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево пронађена су 132 мигранта, од којих је највећи број пребачен у прихватне центре Ушивак код Хаџића и Делијаш код Трнова, а три лица, која представљају безбједносну пријетињу, у Имиграциони центар у Источном Сарајеву.

 

Портпарол МУП-а Кантона Сарајево Сувада Кулдија потврдила је Срни да је акција, која је окончана касно синоћ, извдена у сарадњи са Службом за послове са странцима БиХ, с циљем спречавања и санкционисања свих облика незаконитог понашања миграната који у великом броју долазе у Сарајево.

"На подручју Жељезничке и Аутобуске станице пронађено је 110 лица, а 22 су пронађена на илиџанском терминалу. Три лица су, због проблема које су раније правила у прихватним центрима, стављена под надзор и пребачена у Имиграциони центар у Источном Сарајеву, јер представљају безбједносну пријетњу", рекла је Кулдија.

Кулдија је указала да мигранти бораве на отвореном, у импровизованим смјештајним капацитетима који нису предвиђени за ту намјену, што може утицати на безбједносну ситуацију на подручју Кантона.

Она је најавила да ће сличне полицијске акције бити организоване и у наредном периоду.