ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика11/07/2019

СТАНИЋ: ФОРМИРАТИ САВЈЕТ МИНИСТАРА

 

БАЊАЛУКА, 11. ЈУЛА /СРНА/ - Генерални секретар Уједињене Српске Невен Станић позвао је данас све политичке факторе да буде формиран Савјет министара.

 

Станић је, уочи завршетка конститутивне сједнице другог сазива Предсједништва те странке у Бањалуци, нагласио да је то потребно да би се наставило са оперативним радом.

Говорећи о споразуму владајуће коалиције у Републици Српској којим се дефинише расподјела мјеста у јавним предузећима, агенцијама, управама и другим позицијама у јавном сектору, Станић је навео да је Уједињена Српска у том смислу задовољна и да подржава споразум.

"То смо парафирали у складу са оствареним резултатима странке на протеклим општим изборима. Не бих коментарисао наводе појединих странака /ДНС/ о томе да ли су задовољни тим споразумом. То је њихова ствар, а што се тиче нас ми смо споразум парафирали и тражимо од осталих да то исто учине, и да званично потпишемо тај документ јер преговори трају више од осам мјесеци", навео је Станић.

Он је додао је овај коалициони договор важан да би се почело са реализацијом пројеката развоја Српске.

Конститутивној сједници у просторијама Народне скупштине присуствовао је лидер Уједињене Српске Ненад Стевандић и остало руководство партије.