ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија11/07/2019

ЗАTРАЖЕНА РЕВИЗИЈА РАДА ДОМА ЗДРАВЉА

 

ПЕТРОВО, 11. ЈУЛА /СРНА/ - Одборници Скупштине општине Петрово затражили су на данашњем засједању ревизију рада Јавне здравствене установе Дом здравља "Озрен", која према извјештају о раду за прошлу годину, има краткорочне обавезе од 2.083.247 КМ уз 203.420 КМ дугорочних обавеза, саопштено је из општинске управе Петрово.

 

Одборници власти и опозиције оцијенили су да је стање у овој здравственој установи лоше, те је ради избјегавања колапса затражено да буде урађен ревизорски извјештај о раду, као и да у року од 90 дана буде заказана и одржана тематска сједница.

Начелник општине Петрово Озрен Петковић каже да се у рјешење дугогодишњих проблема Дома здравља, осим локалне заједнице, морају укључити и ресорно министарство, републички органи и институције.

Он је изразио задовољство што је ова локална заједница прошлу годину завршила са буџетским суфицитом, те што су извјештаји о извршењу буџета, као и завршни рачун за 2018. годину, усвојени без расправе.

Начелник општинског Одјељења за привреду и финансије Жељко Ђурић појаснио је да је до вишка прихода у односу на расходе дошло усљед већег остварења пореских прихода од планираних, а са друге стране смањења појединих трошкова у односу на план.

На данашњој сједници усвојени су извјештаји о раду у прошлој години Јавне установе "Културно-туристички и спортски центар" и Центра за социјални рад Петрово, а у функцији Скупштине предузећа, Скупштина општине усвојила је извјештај о раду Јавног комуналног предузећа "Вода" у Петрову.

Одборници су донијели одлуку о умањењу ренте, дали сагласност на цјеновник комуналних производа и услуга, те донијели одлуку о измјени одлуке о уређењу простора и грађевинском земљишту.

Одобрена су средства у износу од 3.000 КМ за изградњу споменика погинулим борцима у Милином селу на Озрену.

Одборници су донијели одлуку да ће по принципу "марка на марку", општина и грађани суфинансирати асфалтирање четири дионице путева - по двије у Карановцу и Сочковцу.

У Карановцу ће бити асфалтирана дионица пута ка Грабовој коси, те дио пута ка Пејићима, док ће у Сочковцу бити асфалтиране дионице путева Стјепановића сокак и Каменици-Баре.

Без расправе је усвојена информација о упису ученика у први разред основне школе у школску 2019/2020 годину, у којој је наведено да је за наредну школску годину у обје основне школе уписано укупно 47 ученика, што је за два ученика мање у односу на претходну школску годину.