ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника12/07/2019

У РУШЕЊУ РИНГИШПИЛА ДЕСЕТ ЛАКШЕ ПОВРИЈЕЂЕНИХ

 

БИЈЕЉИНА, 12. ЈУЛА /СРНА/ - У рушењу рингишпила на излетишту Мачковац код Лопара лакше је повријеђено 10 лица, саопштено је данас из Полицијске управе Бијељина.

 

Полицијској станици Лопаре синоћ је у 22.20 часова пријављено да је у мјесту Мачковац дошло до рушења конструкције великог рингишпила и да има повријеђених.

Полиција је, уз присуство републичког инспектора за рад обавила увиђај којим је утврђено да је приликом окретања великог рингишпила дошло до пуцања конструкције, а у тренутку незгоде на њему су била 24 лица, од којих је 10 повријеђено.

Повријеђени су пребачени у Дом здравља у Лопарама, гдје је дежурни љекар код свих лица констатовао лакше повреде.

О свему је обавијештено надлежно тужилаштво, а поступајући тужилац наложио је предузимање свих потребних мјера и радњи како би били утврђени узроци који су довели до ове незгоде.

Директор Дома здравља у Лопарама Желимир Нешковић рекао је Срни да сви повријеђени, који су медицински збринути након незгоде, имају лакше повреде у виду огреботина и контузија.

Према ријечима Нешковића, сви пацијенти отпуштени су на кућно лијечење.

У порти Храма Рођење Пресвете Богородице у Мачковцу код Лопара традиционално се прославља Петровдан, а синоћњем окупљању претходило је паљење лила, уз присуство великог броја дјеце и родитеља.