ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија15/07/2019

ЗА САНАЦИЈУ КЕЈА 50.000 КМ

 

ШАМАЦ, 15. ЈУЛА /СРНА/ - Републички Фонд солидарности одобрио је за уређење шамачког кеја 50.000 КМ за санацију обалоутврде оштећену усљед поплава које су захватиле ово подручје у протеклом периоду, рекао је начелник Шамца Ђорђе Милићевић.

 

Он је навео да је у сарадњи са "Водама Српске" и Министарством пољопривреде и предузетништва Републике Српске упућен захтјев Фонду солидарности за додјелу средстава за санацију приобалног дијела.

Милићевић је подсјетио да већ трећу годину за редом Општинска управа у сарадњи са Центром за културу предузима низ активности на уређењу шамачког кеја, мјеста гдје се у љетном периоду окупљају многи становници.

"Ове године смо из буџета издвојили око 10.000 КМ за уређење које обухвата насипање, равнање и тарупирање терена, чишћење комплетне стазе и приобалног дијела, набавку контејнера, канти за смеће", навео је Милићевић.

Он је позвао све Шамчане да наставе да уживају на обалама ријека и кеју који је синоним Шамца.

Директор Центра за културу Јасна Маринковић рекла је да је овај центар са општинском управом приступио уређењу градског кеја јер су дио манифестација у оквиру "Шамачког љета" у јулу премјестили на кеј.

"Централна манифестација која ће бити одржана на кеју је концерт `Црвене јабуке`, имаћемо и фишијаду коју организују становници који кампују на обалама ријека Саве и Босне, те традиционални спуст ријеком Савом", навела је Маринковићева.

Она је рекла да су обезбиједили дрвене кућице које су издали предузетницима из угоститељских дјелатности како би обогатили понуду на кеју.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Шамац Горан Стојчић навео је да је за становнике ове општине кеј од великог значаја.

"Општина је препознала потенцијал тако да имамо прилику да уживамо у многим културним манифестацијама током љета. Трудимо се да учинимо да понуда током љета буде што разноврснија и прихватљивија за наше грађане", рекао је Стојчић.