ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика15/07/2019

ДОДИК: ПОЗВАЋУ СРБЕ ДА ГЛАСАЈУ ЗА ТРАМПА

 

БЕОГРАД, 15. ЈУЛА /СРНА/ - Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће позвати Србе у Америци да на сљедећим изборима гласају за актуелног предсједника Доналда Трампа.

 

Додик је рекао да у континуитету подржава Трампа и да сматра да је Трамп реалан, рационалан политичар и велики лидер који је Америци вратио економску стабилност и који има највећи раст популарности у САД.

"Без обзира што трпим посљедице због подршке њему и што ми је америчка администрација, са којом и он сам има проблеме, увела санкције, мислим да је добро да он поново побиједи на изборима. Кад дође вријеме послаћу поруку свим Србима који имају право гласа у Америци и којима је важно шта ја кажем, да гласају за Трампа", изјавио је Додик за београдски лист "Данас".

На питање да прокоментарише значај сусрета попут оног који је имала предсједник Српске Жељка Цвијановић недавно са званичницом САД Лором Купер, Додик је рекао да је несумњиво важно да се представници Републике Српске срећу са важним људима америчке администрације и да могу да изнесу своје ставове.

Он је истакао да то само говори о новом приступу према којем нови чланови америчке администрације покушавају да што више слушају, умјесто да не слушајући никога и намећу своја рјешења, како је то чинила стара администрација.

"Зато ме радују такви састанци и подржавам их", истакао је Додик.