ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво15/07/2019

ОДРЖАНА МОДНА РЕВИЈА У ГЛАВНОЈ УЛИЦИ

 

НОВИ ГРАД, 15. ЈУЛА /СРНА/ - У главној улици у Новом Граду поводом Петровдана - Дана и крсне славе општине, одржана је модна ревија "Мода и ми", а на писти су били и чланови Удружења дјеце и омладине са посебним потребама "Искра" и њихови родитељи.

 

Отварајући синоћну манифестацију начелник општине Мирослав Дрљача рекао је да су поводом Петровдана организовани разноврсни културни, спортски и забавни догађаји како би били интересантни свим грађанима.

Предсједник Управног одбора "Искре" Свјетлана Кнежевић рекла је да су дјеца из овог удружења први пут била укључена у модни догађај.

"Драго ми је због дјеце јер су имала ову прилику, а и нама родитељима јер је ово један облик социјализације наше дјеце", рекла је она.

Модел Јелена Говедарица, која је организовала ову манифестацију, рекла је да је модна ревија била друштвено-социјална слика савременог живота.

"Имали смо приказ матурске вечери, затим смо указали и на оптерећеност мобилним телефонима, те показали како треба да изгледа једна дама", истакла је она.

Осим тога, у дијелу "свједоци времена" представљено је пет народних ношњи типичних за ово подручје уз објашњење како су и гдје настала.

Сњежана Вујиновић из Приједора представила је своје креације, дио колекције матурских хаљина, Гордана Страјин из Новог Сада уникатне торбе, а "Падрино" из Новог Града и "Сана линеа" из Костајнице нове колекције.

Осим модела из агенције Јелене Говедарице, на писти је било десетак младих спортиста из Новог Града.