ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника16/07/2019

ШЕРАНИЋ ОСУМЊИЧЕН ДА ЈЕ БИО ВОЂА КРИМИНАЛНЕ ГРУПЕ

 

БАЊАЛУКА, 16. ЈУЛА /СРНА/ - Санел Шеранић осумњичен је да је вођа криминалне групе која је на подручју Бањалуке имала двије лабораторије за производњу дроге "сканк" које су пронашли полицијски службеници Управе Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске за организовани криминалитет у оквиру акције кодног назива "Уникат", сазнаје Срна.

 

Према незваничним информацијама, полиција је код Шеранића пронашла и аутоматску пушку, експлозив, новац и фалсификоване документе због чега ће против њега, осим за недозвољену производњу и промет дроге, бити поднесен и извјештај за недозвољен промет оружја и минско-експлозивних средстава и фалсификовање.

Полицијски службеници Управе МУП-а Републике Српске за организовани криминалитет пронашли су јуче у оквиру акције кодног назива "Уникат" још једну лабораторију за производњу дроге "сканк", а начелник Одјељена за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић рекла је Срни да је друга лабораторија пронађена у приватном стану.

"Пронађене су двије лабораторије за производњу `сканка`. Једна је великог капацитета и једна је од највећих која је пронађена у посљедње вријеме. У току је демонтажа лабораторије и вагање трски дроге `сканк` и, према процјенама са терена, има их између 900 и 1.000 комада", навела је Миљановићева.

Она је додала да је проналазак лабораторија резултат дугог и сложеног оперативног рада инспектора на терену.

"Ријеч је организованој криминалној групи од међународног значаја, чији су чланови дрогу прометовали ка земљама Европске уније. Они су одраније познати, не само полицији Републике Српске, него и полицијама у земљама региона", нагласила је Миљановићева.

Осим лабораторија, полиција је пронашла и једну аутоматску пушку, одређену количину експлозива и фалсификоване документе.

Миљановићева је поновила да су у акцији, која је спроведена уз асистенцију припадника Полицијске управе Бањалука и под надзором Окружног јавног тужилаштва, ухапшене четири особе, али није могла да открије имена ухапшених.

"Осумњичени су тренутно на криминалистичкој обради коју обављају полицијски службеници Управе МУП-а Српске за организовани криминалитет", рекла је Миљановићева.

Према незваничним информацијама, једна лабораторија пронађена је у објекту чији је власник познати Бањалучанин Љубиша Буцо Крагуљ.

"Ријеч је о напуштеном објекту. Од власника је узета изјава и за сада не постоји његова повезаност са лицима која су осумњичена да су извршила кривично дјело", појаснила је Миљановићева.

Срна незванично сазнаје да су ухапшени Санел Шеранић, Ненад Драгишић, Деан Ђајић и Данијел Трнинић.

Против ухапешних ће бити поднесени извјештаји о почињеном кривичном дјелу недозвољена производња и промет дроге, док ће Шеранићу на терет бити стављена још два кривична дјела - недозвољен промет оружја и минско-експлозивних средстава и фалсификовање.