ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика17/07/2019

ПРИОРИТЕТ У СПОЉНОПОЛИТИЧКИМ АКТИВНОСТИМА СРПСКЕ ДОБРИ ОДНОСИ СА КИНОМ

 

ГУЕЈАНГ, 17. ЈУЛА /СРНА/ - Добри односи са Кином су приоритет у спољнополитичким активностима Републике Српске, истакао је Радован Ковачевић, савјетник српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика.

 

Ковачевић је нагласио да је сарадња Кине и Републике Српске свеобухватна и сваким даном све јача, наводећи да је Кина у Српској присутна кроз реализацију великих инфраструктурних пројеката као што је изградња ауто-путева.

"Кинеске компаније су учествовале и у изградњи ТЕ 'Станари', у Бањалуци је отворен Конфучијев институт, а ученици у Српској имају могућност да уче кинески језик. Српска је максимално посвећена овој сарадњи и отворена за долазак свих кинеских инвеститора, које овом приликом и позивам да дођу у нашу земљу", рекао је Ковачевић који учествује на Трећој конференцији у оквиру процеса сарадње Кине и земаља централне и источне Европе "Дијалог портпарола", која се одржава у Гуејангу, главном граду покрајине Гуиџо.

На овој конференцији, коју је отворио замјеник министра информисања Кине, учествују портпароли свих министарстава и кључних институција Народне Републике Кине, као и портпароли 12 влада и министарстава иностраних послова земаља централне и источне Европе.

Ковачевић, који на конференцији учествује као савјетник српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ, али и као портпарол СНСД-а, говорио је други на сесији, након портпарола Министарства одбране Кине, о теми "Саопштење за јавност у ери дигиталних медија".

Ковачевић је истакао да ова форма комуникације институција и организација са јавности мора да се прилагођава савременим медијима и буде све више мултимедијална.