ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија17/07/2019

НОВА ПОНУДА "БИР БАЈК"

 

ВИШЕГРАД, 17. ЈУЛА /СРНА/ - Туристичка понуда Вишеграда употпуњена је новом атракцијом - возилом "бир бајк" за обилазак града.

 

Власник Срђан Обрадовић рекао је ће "бир бајк" функционисати као покретни паб, а посјетиоци ће моћи да упознају Вишеград окретањем педала, уз дружење, музику и домаће пиво.

"Ријеч је о обиласку ужег дијела града без изласка на магистралне путеве. Туристи ће прелазити и преко познате ћуприје гдје ће моћи да се задрже, фотографишу и освјеже уз пиво", истакао је Обрадовић.

Он је навео да је возило прављено по свим важећим стандардима и да има капацитет од 15 мјеста.

"Возило има капацитет од 15 мјеста са могућношћу да прими још двоје људи, а то су возач и аниматор који туристима говори о одређеним знаменитостима. `Бир бајк` има и помоћни мотор и окретање педала веома је лагано и не
захтијева напоре, а посјетиоци могу на тај начин без проблема обићи наш град", истакао је Обрадовић.

Он је подсјетио да је транспорт "бир бајка" кренуо из кинеске луке Далијан у априлу, те да је преко Ријеке за 63 дана стигао у Вишеград.

Представник Туристичке организације Вишеград Бранислав Андрић рекао је да је ово нешто ново и јединствено на туристичком простору БиХ и да Вишеград једини има "бир бајк".

"Ово је још један од садржаја који ће туристима обогатити боравак у Вишеграду и пружити им добро искуство које на другим мјестима не могу имати", сматра Андрић.

"Бир бајк" је концепт који је настао у Холандији 1997. године и проширио се у веће туристичке градове у свијету. крај/јб/аб/фото