ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво17/07/2019

ЛАЖНИМ СВЈЕДОЧЕЊЕМ ДО СЛОБОДЕ

 

БАЊАЛУКА, 17. ЈУЛА /СРНА/ - Бивши високи функционер СДА из Сребренице Десница Радивојевић, који се тренутно налази у кућном притвору због познате афере у федерацији БиХ "Tрактори" у којој је био главни актер, појавио се изненада као заштићени свједок у исконструисаном случају наводне крађе новца од донације Србије општини Сребреница, објавио је портал "Инфосрпска".

 

Ова смишљена и исфабрикована лажна урота на релацији Сарајево-Сребреница има за циљ покушај дискредитовања успјешног начелника општине Сребреница Младена Грујичића, директора Националног парка "Дрина" Радомира Павловића и још неких угледних Срба из Сребренице, сазнаје портал из извора у Сарајеву и у Сребреници.

Циљ ове сплетке осмишљене у Сарајеву је био да угледни Срби у Сребреници буду криминализовани да би се покушало смањити повјерење које у њих имају грађани, као и да се у Сребреници изазове подјела унутар српског становништва да би пред наредне локалне изборе СДА поново преузела Сребреницу под своју команду, пише у тексту.

У недостатку доказа против Грујичића и након што је премијер Србије јавно истакла да су средства која су донирана Сребреници трошена рационално и транспарентно, централа СДА се сјетила свог бившег министра Деснице Радивојевића, понудила му да лажно свједочи против Грујичића и сарадника а да му заузврат донесу слободу, односно среде да му се укине кућни притвор, наводи портал.

Извори портала из Сребренице и Сарајева истичу да је Радивојевић то прихватио и "с нестрпљењем очекује да лажно свједочи, те да се тако домогне слободе".