ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија18/07/2019

УПОЗНАВАЊЕ ПРИОРИТЕТА ЗА НАРЕДНИ ПЕРИОД

 

ДОБОЈ, 18. ЈУЛА /СРНА/ - Резидентни представник УНДП у БиХ Стелијана Недера рекла је данас у Добоју да, у оквиру припреме УНДП-а за наредни петогодишњи период, обилази локалне заједнице у БиХ како би је представници локалне власти упознали са својим приоритетима и како би заједно могли радити на њима.

 

Недера је рекла новинарима да је са представницима локалне власти разговарала о активностима урађеним у оквиру пројекта опоравка од поплава које је реализовао УНДП, као и о будућим активностима с циљем локалног развоја.

Предсједник Скупштине града Добоја Сања Вулић захвалила је УНДП-у јер су у овој локалној заједници реализовани бројни пројекти након поплава из 2014. године.

"На састанку је разговарано о идејама и пројектима који су планирани, од изградње административног центра, уређења центра за културу, архива града и Соколског дома и многе друге", рекла је Вулићева.

Она је додала да ће конкретан пројекат бити изабран у координацији са добојском канцеларијом УНДП-а.

Недера је, послије састанка, посјетила градилиште Пумпнe станицe "Усора", чију су прву фазу изградње, од укупно три, финансирали УНДП и Добој у износу од око 1.000.000 долара.

Прва фаза капиталног пројекта изградње Пумпне станице "Усора" започела је 2. априла, чиме ће бити трајно ријешен проблем површинских и оборинских вода јужног дијела града и насеља Усора.

У првој фази, коју град финансира са 1.700.000 КМ, а УНДП са 300.000 КМ, гради се прецрпна станица, а у преостале двије колектори и канализација.

Извођач радова у првој фази је добојско предузеће "Грађ-промет", а рок за завршетак радова је октобар.

Укупно процијењена вриједност изградње Пумпне станице "Усора" износи око 6.500.000 КМ.

Шеф градилишта Миленко Гостић рекао је да ће бити испоштован задати рок, те да је већ извршено око 70 одсто радова.

Резидентни представник УНДП-а у БиХ посјетила је и породицу Момира и Радојке Максимовић у добојском насељу Усора којима је УНДП реализовао изградњу стамбеног објекта од 40 метара квадратних, средствима ЕУ у износу од 36.000 КМ, а кроз спровођење Програма опоравка од поплава.