ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија18/07/2019

НАКНАДЕ ЗА ТОПЛИ ОБРОК НЕЋЕ БИТИ ПОВЕЋАНЕ ОД 1. ЈУЛА

 

САРАЈЕВО, 18. ЈУЛА /СРНА/ - Из Министарство финансија и трезора у Савјету министара у техничком мандату саопштено је да, с обзиром на то да буџет институција БиХ за ову годину није усвојен, неће бити повећана накнада за топли оброк запосленима у институцијама БиХ од 1. јула, како су то објавили поједини медији тврдећи да су информације достављене из овог министарства.

 

Чињеница је да је Савјет министара на приједлог Министарства у јануару усвојио одлуку о измјени одлуке о висини накнаде за топли оброк запосленим у институцијама БиХ којом је предвиђено повећање ове накнаде са шест на осам КМ под условом да до тада буде усвојен буџет институција БиХ за ову годину, наведено је у саопштењу.

Став овог министарства остаје непромијењен, а то је да накнада за топли оброк запосленима у институцијама БиХ треба бити већа, посебно што од 2012. године, када су смањене и основица за плату и све накнаде, није било никаквих повећања за разлику од ентитетских и кантоналних институција.

Именована и изабрана лица, те руководећи државни службеници изузети су из ове одлуке Савјета министара и они неће примати већу накаду за топли оброк ни када одлука ступи на снагу, што је саопштено одмах по усвајању одлуке у јануару ове године и објављено на званичним веб-страницама и "Службеном гласнику БиХ", истакнуто је из Министарства.

У овом министарству тврде да извјештаји медија о повећању накнада за топли оброк запослених у институцијама БиХ од 1. јула нису тачни ни засновани на чињеницама, нити је иједан новинар тражио званичну информацију о томе из Министарства финансија и трезора БиХ.