ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво18/07/2019

ПОВРИЈЕЂЕНИ ПЈЕШАК НА АПАРАТИМА ЗА МЕХАНИЧКУ ВЕНТИЛАЦИЈУ

 

БАЊАЛУКА, 18. ЈУЛА /СРНА/ - Двадесетосмогодишњи пјешак, повријеђен у саобраћајној незгоди на путу Бањалука-Приједор у мјесту Туњице, без свијести је и прикључен је на апарате за механичку вентилацију, саопштено је из Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

 

Начелник Клинике за анестезију и интензивно лијечење Дарко Голић рекао је да је пацијент чији су иницијали Г.П. /28/ задобио повреду главе, грудног коша и обје поткољенице.

"Пацијент је без свијести и прикључен је на апарате за механичку вентилацију. Све даље прогнозе у вези са његовим здравственим стањем су неизвјесне", наводи се у саопштењу УКЦ-а.

Из УКЦ наводе да је пацијент санитетским возилом Дома здравља Бањалука довезен у Ургентни центар УКЦ-а у поноћ и да је хоспитализован у Клиници за анестезију и интензивно лијечење.

Двадесетосмогодишњи пјешак повријеђен је у саобраћајној незгоди на магистралном путу Бањалука-Приједор у мјесту Туњице у којој је учествовао и аутомобил "голф", којим је управљало лице Б.М. из Бањалуке.

Саобраћајна незгода догодила се синоћ око 23.30 часова, а увиђај на лицу мјеста саобраћајне незгоде извршили су припадници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бањалука, а о свему је обавијештен и дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука.