ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија18/07/2019

ПОДРШКА ИНИЦИЈАТИВИ ЗА БРЕНДИРАЊЕ АУТОХТОНИХ ПРОИЗВОДА

 

ПАЛЕ, 18. ЈУЛА /СРНА/ - Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је данас да подржава иницијативу Општинског одбора Уједињене Српске за покретање брендирања одређених производа аутохтоних јела и сувенира са подручја ове општине, с циљем привлачења већег броја туриста.

 

Југовић је новинарима рекао да ће задужити Одјељење за привреду и друштвене дјелатности да у сљедећем периоду сагледа иницијативе које се односе на брендирање јела, маскоте и сувенире са подручја општине Пале.

"То се на одређен начин и уклапа у формирање Туристичке организације општине Пале. Идеја је да отворимо јавни конкурс, чија објава би трајала дужи временски период, како би сви стигли да се пријаве и предложе своје идеје", рекао је Југовић.

Он је додао да ће бити организоване јавне расправе како би чули које јело афирмише општину Пале и по којем би она била препознатљива.

Предсједник Општинског одбора Уједињене Српске Пале Срђан Чегар рекао је да су дошли на идеју да покрену двије иницијативе које се односе на брендирање хране и пића са предзнаком паљански и јахорински, као и званичну маскоту општине Пале, како би употпунили понуду туризма у овом граду.

"Када иницијативе буду усвојене формираћемо јавни позив или конкурс посредством којег ћемо додијелили одређене награде најуспјешнијим и најиновативнијим идејама из ових области", навео је Чегар новинарима.

Чегар је додао да ће бити формирана комисија која ће одлучивати о идејама које буду пристизале.

Према његовим ријечима, Пале би требало да имају ширу гастрономску понуду јер је гастротуризам у експанзији.