ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика19/07/2019

АНГЕЛА МЕРКЕЛ ЗА ОБНОВУ ДИЈАЛОГА БЕОГРАДА И ПРИШТИНЕ

 

БЕРЛИН, БЕОГРАД, 19. ЈУЛА /СРНА/ - Њемачки канцелар Ангела Меркел сматра да Београд и Приштина треба да обнове дијалог над којим су се надвили "тамни облаци" након што су власти /самопроглашеног/ Косова увеле таксе на српску робу.

 

Меркелова је нагласила да Њемачка има велики интерес за европску интеграцију "Србије и Косова", да се на том путу напредује, али да је, како је истакла, за то потребно обновити дијалог Београда и Приштине, преноси "Спутњик".

Таксе су довеле до назадовања, а не напретка, рекла је Меркелова, у разговору са дописницима у Берлину.

Она је подсјетила да је о томе разговарала са лидерима Београда и Приштине на ранијем састанку у Берлину.

"Морамо сада видјети како да обновимо дијалог. Разговарала сам са Александром Вучићем, Хашимом Тачијем, Рамушом Харадинајем. Још нема напретка о овом питању. Понудили смо састанак у Паризу и неопходно је још радити на томе", рекла је Меркелова.

Предсједник Србије Александар Вучић недавно је, на крају посјете француског предсједника Емануела Макрона Београду, рекао да се нови састанак о Космету може очекивати вјероватно у септембру.

Он је напоменуо и да би тада у Паризу, у Макроновој организацији, могла да услиједи нека врста наставка претходног сусрета одржаног у Берлину.