ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво20/07/2019

КЕЛЕМИНЕЦ ПРЕД СНВ-ом СА ТРАНСПАРЕНТОМ "КРВАВИ СРБ"

 

ЗАГРЕБ, 20. ЈУЛА /СРНА/ - Предсједник Аутохтоне-Хрватске странка права /А-ХСП/ Дражен Келеминец данас је пред сједиштем Српског народног вијећа /СНВ/ у Загребу развио транспарент "Крвави Срб" и затражио да се престане са обиљежавањем некадашњег Дана устанка народа Хрватске, 27. јула, у овом мјесту.

 

Келеминец, који сваке године у Србу организује протест, назвао је окупљање у Србу поводом Дана устанка "четничким дернеком".

Он је рекао да предсједник Самосталне демократске српске странке и доскорашњи лидер СНВ-а Милорад Пуповац "држи власт премијеру Андреју Пленковићу, као што ће сутра СДП-у", пренио је "Нови лист".

Келеминец каже да "они који су били агресори и који су убијали данас владају у Хрватској и диктирају прогон хрватских бранитеља".

У бившој Југославији 27. јули службено се славио као Дан устанка народа Хрватске, а након осамостаљења Хрватске тај је празник укинут.

Државни празик је Дан антифашистичке борбе, који се слави 22. јула у спомен на оснивање Првог сисачког партизанског одреда и почетка организоване антифашистичке борбе у Хрватској.