ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија20/07/2019

ЊЕМАЧКИ "ДОМАТЕК" МОГАО БИ ДА ОТВОРИ ФИЛИЈАЛУ У БАЊАЛУЦИ

 

МИЛДОРФ, 20. ЈУЛА /СРНА/ - Сувласник њемачке компаније "Доматек" Мирослав Којадиновић најавио је данас могућност отварања огранка ове фирме у Бањалуци која би се бавила анализом воде, аналитиком и микробиолошким процесима.

 

Ова компанија данас је у њемачком граду Милдорф промовисала патент за заштиту питке воде "Доматек", а промоцији су присуствовали начелник општине Лопаре Радо Савић и посланик СНСД-а у Парламентарној скупштини БиХ Драган Богданић.

Којадиновић је објаснио да је овај патент за питку воду најбржи систем са најбољим квалификацијама које постоје у ЕУ.

"Тај патент неутралише све бактериолошке супстанце које су садржане у води за пиће. Наша компанија ради велике пројекте, а сарађује са универзитетима", рекао је Којадиновић, који је родом из Теслића.

Предсједник "Доматека" Роберт Прилер изразио је задовољство због стварања пословних веза са Републиком Српском, а посебно општином Лопаре.

"Фирма `Доматек` је велики пријатељ Републике Српске и жели да је у будућности у свим пројектима подржава", нагласио је Прилер.

Савић је честитао власницима ове компаније 15 година успјешног рада и постојања и рекао да је за општину Лопаре и Републику Српску важно да има добре и снажне пријатеље свугдје у свијету.

Он је изразио задовољство због пријатељства са компанијом "Доматек" и нагласио да овакве мостове пријатељства треба градити на свим странама свијета.

Посланик СНСД-а у парламенту БиХ Драган Богданић истакао је да су данас презентоване најновије технологије за брзо откривање загађивача.

"Ово је за нас једно ново искуство, а увјерен сам да ће то искуство наши пријатељи из `Доматека` пренијети у Републику Српску", истакао је Богданић.