ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво20/07/2019

ДОБРИ УСЛОВИ ЗА ВРХУНСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ УСЛУГЕ

 

МИЛИЋИ, 20. ЈУЛА /СРНА/ - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић посјетио је вечарас у Милићима Дом здравља "Свети Никола", Медицински центар и Специјалну болницу из хируршких области и породилиште Компаније "Боксит", те изразио задовољство начином функционисања тих здравствених установа.

 

"Планирано је да Дом здравља у Милићима наредне године уђе у трезорски систем пословања јер је у посљедњих неколико година био ликвидан и функционисао позитивно", рекао је Шеранић новинарима.

Он је додао да Медицински центар и Специјална болница из хируршких области и породилиште Компаније "Боксит" имају адекватан простор, опрему и кадар који може да понуди врхунску услугу, не само становништву Милића, него и шире.

"Драго ми је што сам имао прилику да чујем да низ еминентних професора, првенствено из Србије, долазе и пружају услуге овдје, и што ће млади кадар који буде овдје специјализирао имати прилику да учи од одличних професора и доктора", рекао је Шеранић.

Он је навео да су ресорно министарство и Фонд здравства у овој години усмјерили одређена средства ка повећању обима права пацијената, прије свега са аспекта увођења нових лијекова за обољеле од карцина простате, дојке и плућа, те проширењу права у области биолошке терапије.

"Фонд чини изузетне напоре да са тог аспекта обезбиједи најасвременију терапију доступну самим пацијентима", рекао је Шеранић.

Он каже да су представници Министарства разговарали са директорима болница, који су имали обавезу да укажу како виде визију развоја здравствених установа у наредне четири године.

"То је потребно да бисмо могли систематски кроз улагања да обезбиједимо да се развије квалитетна услуга сходно капацитетима болница које у овом тренутку имају", рекао је Шеранић.

Министар Шеранић боравио је данас у Милићима поводом прославе 60 година постојања и успјешног рада Компаније "Боксит".