ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима22/07/2019

БЕЗ ПРОБЛЕМА У САОБРАЋАЈУ

 

БАЊАЛУКА, 22. ЈУЛА /СРНА/ - У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се јутрос одвија без проблема, а на граничним прелазима задржавања су до 30 минута, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

 

У току је деминирање на локалитетима Депонија пијеска "Вијуш" и "Доњи Клакар пет", због чега долази до получасовних обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Шамац, у периоду од 8.00 до 16.00 часова.

Због деминирања терена на деминерском радилишту "Клакари Доњи осам, 13 и 14", у општини Брод долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

На ауто-путу Е-661 Градишка-Бањалука, у мјесту Гламочани, до 15. августа трајаће санација клизишта, на стационажи км 43+350.

У току је постављање камера за контролу брзине на ауто-путу Градишка-Бањалука, локалитет Маховљанске петље, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

На истом ауто-путу, због изградње наплатне станице "Чатрња", измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. јануар", Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Режим одвијања саобраћаја, због радова, измијењен је на дионици магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош. Саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

Због изградње мини-хидроелектране на магистралном путу Котор Варош-Ободник, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Tрну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

Саобраћај се на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Tрново, одвија наизмјенично, једном траком, због изградње мале хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

Због изградње источног транзита у Бањалуци, обустављен је саобраћај у Крфској улици, на дијелу од Улице цара Лазара до Улице патријарха Арсенија Чарнојевића.

У току је реконструкција локалних путева у општини Доњи Жабар, због чега је измијењен режим саобраћаја на регионалном путу, на дионици Обудовац-Лончари.

Санациони радови изводе се у тунелу Врандук два, на магистралном путу Зеница-Немила, због чега се кроз тунел иде једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

На обилазници кроз насеље Tетово забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 7,5 тона.

Због санације обустављен је саобраћај на регионалном путу Tромеђа-Звировићи за сва возила, осим за возила градилишта и локалног становништва.

Због безбједносних разлога забрањен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Из Ауто-мото савеза савјетују возачима да, због високе дневне температуре, по могућности дужа путовања планирају у раним јутарњим или касним поподневним часовима.